Jewish Soul Music

Duo Roosemeyers and friends

Duo Roosemeyers werd opgericht in 2002. In het begin beperkten ze zich tot het klassieke repertoire voor klarinet en piano. Al snel kwamen ze erachter dat ze dezelfde visie op muzikaal gebied hadden en dit resulteerde in een blindelings, wederzijds vertrouwen op het podium.

Tijdens hun verdere uitbouw van hun repertoire en door hun interesse in vernieuwing kwamen ze bij de traditionele Joodse Klezmer muziek terecht. Het is een soort muziek die vooral een manier van interpreteren is. Het is meer dan een melodie, het is de roep van het hart.

Dat idee bleek een uitstekend uitgangspunt, want hun manier van omgaan met muziek was altijd al spontaan  en oprecht geweest maar bovenal vrij van elke principiële benadering in het algemeen. Muziek  omwille van de muziek, recht uit het hart…

And friends

Al snel evolueerde hun Klezmer muziek naar Joodse Soul muziek. Minder traditioneel en met een vergrote kracht zet Duo Roosemeyers de Joodse taal om in een eigen stijl. Mooie melodische vormen,  muzikale ornamenten, dansbare tempi, enz…. Op die manier begint hun muziek een eigen leven te leiden, voortbouwend op de persoonlijke invloeden in de eigen omgeving.